Sanırım blogumda daha önce hiç görmediğiniz bir içerikle Çarşamba gününe merhaba diyeceğiz. Evet başlıktan okuduğunuz üzere bugün sizlere güzel "bol" çikolatalı bir tatlı tarifi vereceğim. Eğer beni instagram'dan takip ediyorsanız yaklaşık 20 gün önce görselini paylaştığım tatlıyı beğendiğimi fark edeceksiniz.
Evet ilk defa yaptım ve çok beğendim aşağıda detaylı olarak malzeme listesini bulabilirsiniz.
Bu fotoğraf kektariflerim.com sitesinden alınmıştır. Tüm hakkı saklıdır.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı su
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 1,5 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
Üzerine:
- 100gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
- Hindistan cevizi
Öncelikle kek karışımımızı hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri birlikte çırpıyoruz. İyice çırpılmasına dikkat edelim. Sonra diğer malzemeleri karıştırdığımız kaba alıyoruz. Ve çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt sererek oluşturduğumuz karışımı tepsiye döküyoruz kek hamurunun ince olmasına dikkat edelim. Önceden ısıtılmış fırına kekimizi gönderiyoruz. Pişen keki yaklaşık 20 dakika soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz fırındayken krema malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz. Kremayıda yaklaşık 20 dk soğuttuktan sonra dinlendirdiğimiz kekleri bardak yardımı ile kesiyoruz. İki kek arasına krema sürüyoruz etrafına da krema sürerek hindistan cevizine batırıyoruz. Tüm kekler için aynı işlemi uyguluyoruz. Bu süreç tamamlandıktan sonra benmari usulü eritilen çikolata imam sarıklarının üzerine dökülür ve tatlınız servise hazır. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder