29 Ağustos 2014 Cuma

Hazal'ın Seçtikleri #6

Selamlar,

Haftanın son gününden herkese sevgileer. Sonunda bu haftayıda bitiriyoruz. Umarım gününüz oldukça güzel geçiyordur. Ara ara yazdığım seçtiklerim yazısına bugünde devam ediyorum. Sizin için en sevdiğim film, müzik ve kitaplardan bir liste yapıyorum. Umarım beğenerek okuyorsunuzdur.

Bu konuya sadece film, müzik gibi konular değilde makyaj ürünlerini eklemek gibi bir düşüncem var. Bakalım ilerleyen günlerde karşınıza çıkabilir.

 
Kitap
1) Peter Pan Ölmeli

Peter Pan Ölmeli

Tanıtım Bülteni
 
John Verdon'un şimdiye dek yazdığı bu en şaşırtıcı romanında, her olayı bulmaca çözer gibi ele alan Dave Gurney, polisin belirttiği şekilde işlenmesi imkansız olan bir cinayeti sıra dışı dehasıyla çözebilecek mi…
 
Varlıklı bir işadamı, annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Onun masum olduğuna inanan sürgündeki dedektif Hardwick, bu esrarı çözebilecek tek kişinin, Dahi Dedektif DaveGurney'in kapısını çalar.
Suikastçının, bulunduğu noktadan hedefi vurabilmesinin imkansızlığı sadece Gurney'in dikkat edebileceği küçük bir ayrıntıydı.
Gurney, soruşturma için delilleri toplamaya başladıkça birbiri ardına tuhaflıklar olduğunu fark eder ve çok geçmeden tehlikeli bir adamın, sonucunda sadece ölüm olan şeytani hamleleriyle karşı karşıya kalır. Bu adamla alay eden herkes, bir gün ansızın ortadan kaybolmuş, kendilerinden bir daha hiç haber alınamamıştır. Öldürürken hep aynı şarkıyı mırıldanan, dünyanın en azılı tetikçisi, çocuk görünümlü olduğu için "Peter Pan" denilen sihirbaz bir cani.
 
"Dehşet verici bir olay ve çatallı yol ayrımında bir dedektif. Kesinlikle başarılı bir kombinasyon."
-New York Daily News-
 
"SherlockHolmes gibi Gurney de gerçeğe o derece susamış, hassas ve mantıklı."
-New York Times-
 
"John Verdon gizemli bir olayın akıl almaz örgüsünü işlerken hikayenin en beklenmedik anında ortaya çıkıveren, şeytani bir kurnazlığa sahip."
-Washington Post-
(Tanıtım Bülteninden)
 
Film
2) Hobbit - Beklenmedik Yolculuk

Hobbit: An Unexpected Journey - Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
 
Tanıtım Bülteninden
J.R.R Tolkien'in akıllardan çıkmayan başyapıtı The Hobbit'ten uyarlanan üçlemenin ilk filmi, Hobbit: Beklenmedik Yolculuk, kayıp Erebor Cüce Krallığı'nı korkutucu Ejderha Smaug'un elinden kurtarmak için, Gandalf ve Thorin Meşekalkan önderliğindeki 13 cüceyle birlikte efsanevi bir yolculuğa çıkan Bilgo Baggins'in hikayesini anlatıyor. Yolculuk onları Goblinler, Orklar, ölümcül Warglar ve Ölümbüyücüsü olarak bilinen gizemli yaratık tarafından işgal edilmiş tehlikeli topraklara sürüklüyor. Yolculukları sırasında, mütevazi Bilbo Baggins, kendisini bile şaşırtan bir cesaret ve beceri sergilerken, Orta Dünya'nın kaderini değiştirebilecek "kıymetli" yüzüğü ele geçirir.
 
Müzik
3) Duman - Darmaduman
 
Darmaduman
 
Albüm İçeriği
 
Seviyorsan İnanıyorsan
Eyvallah
Deli
Yürek
Köpekler
Akıbet
Saldır
Kolay değildir
Gönül İster
Gözleri Kanlı
Öyle Dertli
Melankoli
Sınana Sınana 

7 yorum:

  1. oo kitap tam benlikmiş :) D&R'da mutlaka biraz mıncıklamam gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın diğer kitaplarına bakabilirsin sanırım toplam 4 kitap çıkarmış. Ben beğendim güzel kitaplar ama sıkıcı olabiliyor bazıları için renkler ve zevkler bilirsin :)

      Sil
  2. İlk kitap çok ilginç, böyle konudan harika film de olur. Hobbit'ler ise tam yeğenime göre hastasıydı Yüzükler'in :))))teşekkürler Hazel'im

    YanıtlaSil
  3. Ayol bunak ben, Hazal'ın seçtiklerini görünce konuk yazar davetiyesini de görünce (Hazel'in de konuk yazar bölümü var ya) Hazel'in sayfasıyla karıştırmışım:))))))ikinizden de özür diliyorum. Kendimi bir an Hazel'in sayfasında sandım:))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Evet isimlerimiz fazlaca benzer olsun benim için hiç problem değil

      Sil
  4. Aklindan bir sayi tut ve gozlerini simski kapattan snra bu kitabi da bir cirpida okurum en kisa zamanda alinmali:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet yazarın sıkı takipçisiyim bende okunmalı kesinlikle

      Sil